familj fotografering

Du kan läsa mina tips för bättre porträtt i Mariefreds tidning Måsen. 

Jag fotograferar porträtt utomhus året runt – även när det är vinter och snö. Eftersom vintern plötsligt kommit till oss tänkte jag ge tre tips om vad man kan tänka på när man fotograferar ute under vintern.

  1. Blir inte snön tillräckligt vit när du fotograferar? När du fotograferar snö eller något annat där en stor del av miljön är vit så finns det en stor risk att exponeringsmätaren i din kamera blir lurad och gör bilden mörkare. Öka exponeringskompensationen några steg för att få en ljusare bild. Läs mer i manualen för din kamera.
  2. Kamerans batteri håller inte lika länge i kylan. Ta med ett extra batteri och förvara det till exempel innanför jackan så det är varmt när du ska använda det.
  3. Lägg din kalla kamera i en stängd kameraväska innan du går in och låt den sedan ”tina” där i lugn och ro så minskar du risken för kondens.
DELA GÄRNA!
KOMMENTARER

© 2018 VICTORIA HENRIKSSON